fbpx

5 indok, amiért Neked is szükséged van egy weboldalra

1. Weboldal nélkül a vásárlók 30%-a nem fog komolyan venni

A mai digitális korban már a weboldalad az első számú marketing eszközöd. Egy felmérés szerint, a magyar felhasználók átlagosan 26.6 órát töltenek el az interneten egy héten, és napi öt órát használják a mobiljukat. Manapság a vásárlók elvárják a cégektől, hogy egy komplex online jelenléttel rendelkezzenek (köztük weboldallal is), és kevésbé veszik komolyan az olyan cégeket, akik nem rendelkeznek weboldallal. 

2. Legyél ott, ahol a vásárlóid keresnek

Nem véletlenül költenek el cégek nagy összegeket SEO-ra(keresőoptimalizálásra): A vásárlók 97%-a keres online olyan szolgáltatást, amelyre éppen szüksége van. Hiszed vagy nem, naponta 3.5 milliárd keresést hajtanak végre a Google-n keresztül, és biztos lehetsz benne, hogy ebben a pillanatban is valaki a közeledben éppen a te szolgáltatásodat keresi. Tippelj, ki fogja kiszolgálni az ügyfelet? Weboldal nélkül biztosan nem te, hisz nem is fog rád találni. 

3. A vásárlók 75%-a weboldalad alapján ítéli meg vállalkozásod megbízhatóságát

Önmagában még az sem elég, hogy rendelkezel weboldallal. A vásárlók számára az is fontos, hogy minden szükséges információt megtaláljanak weboldaladon vállalkozásodról, szolgáltatásaidról, értékeléseidről, illetve a weboldal kinézete is nagyban befolyásolja vállalkozásodról kialakított képet. Átlagosan 10 másodperced van felkelteni a vásárló figyelmét, különben elhagyja a weboldalt. 

4. Gyorsan kell válaszolnod a felmerülő kérdésekre

A vásárlók 46%-a elhagyja a weboldaladat, ha az első másodpercekben nem tiszta számukra, hogy pontosan mivel is foglalkozol, és a vásárlók 37%-a hagyja el weboldalad a rossz navigáció, vagy dizájn miatt. 
Az alábbi három kérdésre érdemes a lehető leghamarabb választ adni: 
-Ki vagy te? 
-Milyen szolgáltatásaid vannak?
-Hogyan lehet felvenni veled a kapcsolatot? 

5. A Facebook nem elég

Úgy gondolod, hogy nincs szükséged weboldalra, hisz fent vagy már Facebook-on? Nagyot tévedsz. 

Nem támaszkodhatsz egyetlen marketing csatornára. Gyakran előfordul, hogy Facebook oldalakat tiltanak le (még tévedésből is) és akár napokat, vagy heteket is igénybe vehet mire visszaállítják az oldalad. Ezen idő alatt hogyan éred el az ügyfeleidet? De ott van még egy felmérés is, miszerint 1 év alatt 50 millió órával kevesebb időt töltöttek a felhasználók Facebook-on, mint az azt megelőző évben. 

Nem bízhatod vállalkozásod jövőjét egy Facebook oldalra. Ha stabil, fejlődő vállalkozást szeretnél létrehozni, mindenképpen szükséged lesz egy weboldalra is. 

Kapcsolat

Kérdésed van?
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tel.: +3670/779-5897
E-mail: info@vanweb.hu

kérj árajánlatot!